Tratamentul herniei de disc


Ozonoterapia în Managementul durerii și tratamentul herniei de disc: alternativa non-invazivă și eficientă

 

Ozonoterapia a câștigat popularitate în managementul durerii și, în special, în tratamentul herniei de disc, oferind o alternativă non-invazivă și eficientă la intervențiile chirurgicale.
Această metodă inovatoare implică utilizarea ozonului medical, O3, o formă activă de oxigen, pentru a stimula vindecarea și pentru a reduce durerea, oferind pacienților o soluție promițătoare pentru ameliorarea simptomelor asociate herniei de disc și a altor afecțiuni dureroase.

Beneficiile ozonoterapiei în tratamentul herniei de disc includ:
- Reducerea Inflamației: Ozonul are proprietăți antiinflamatorii puternice, care pot reduce inflamația asociată cu hernia de disc și pot ajuta la ameliorarea durerii și a disconfortului.
- Stimularea Vindecării: Ozonul poate stimula procesele naturale de vindecare ale corpului, îmbunătățind circulația sângelui și promovând regenerarea țesuturilor afectate.
- Relaxarea Musculaturii: Ozonoterapia poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați din jurul zonei afectate, contribuind la reducerea presiunii și a compresiei asupra nervilor spinali.
Proceduri complementare în tratamentul herniei de disc
Pe lângă ozonoterapie, există și alte proceduri complementare care pot fi utilizate în managementul durerii și în tratamentul herniei de disc inclusiv
- Terapia PRP (Plasma Bogată în Plachete): Această procedură implică utilizarea propriului sânge al pacientului pentru a extrage și a concentra plachetele, care sunt apoi injectate în zona afectată pentru a stimula vindecarea și regenerarea țesuturilor.
- Laserul Medical: Terapia cu laser medical poate fi folosită pentru a reduce inflamația, pentru a stimula circulația sângelui și pentru a ajuta la vindecarea țesuturilor, oferind astfel un sprijin suplimentar în tratamentul herniei de disc.
- Infiltrații cu PRP și Alte Substanțe: În unele cazuri, infiltrațiile cu PRP sau alte substanțe antiinflamatorii pot fi utilizate în combinație cu ozonoterapia pentru a amplifica efectele analgezice și de vindecare.
- Terapia Tecar  și Fiziokinetoterapia: Aceste proceduri pot fi integrate în planul de tratament pentru a îmbunătăți mobilitatea, forța și flexibilitatea, contribuind astfel la recuperarea completă a pacientului și la prevenirea recidivei.
Procedurile non-invazive folosite în clinica noastră pentru tratarea herniei de disc:
Important!

Terapia cu ozon nu presupune riscuri iar efectele secundare sunt zero atâta timp cât tratamentele sunt efectuate corect de medici specialiști, cu experiență. Procedurile sunt respectate întocmai protocolului. Procedurile sunt alese în funcție de gradul de afectare al coloanei, medicul alegând tratamentul corespunzător.