Tricologie
mai 17, 2024Kinetoterapie
mai 27, 2024Alegeți terapiile minim invazive sau NON invazive și lăsați-vă pe mâna profesioniștilor - Dr. Genes Ciprian și Fkt. Nechita Ana Maria
Fizioterapia tratează și previne o serie de probleme de la nivelul articulaților, sistemului osos, sistemului muscular, căilor respiratorii, creierului, inimii sau sistemului nervos.
Ansamblul de proceduri care alcătuiesc fizioterapia ajută la evitarea intervențiilor chirurgicale, la ameliorarea durerilor și la reducerea riscurilor ca afecțiunea să evolueze.
Tehnicile de fizioterapie folosite includ, de regulă: exerciții fizice, masaj, antrenarea abilităților motorii de bază, electrostimulare.
Pentru rezultate eficiente, în cadrul tratamentului, intervenția de specialitate a fizioterapeutului trebuie completată de urmarea în paralel a unui plan de exerciții individual precum și combinarea acestuia cu Ozonoterapia.
- Afecțiuni ale coloanei vertebrale;
- Probleme ortopedice;
- Probleme musculoscheletale cum sunt durerile de gât și spate;
- Afecțiuni cardiovasculare cum sunt bolile cronice cardiace și reabilitarea în urma unui infarct;
- Probleme de ordin respirator, cum sunt astmul, fibroza chistică, afecțiunile pulmonare cronice;
- Afecțiuni specifice femeilor, cum sunt menopauza, pierderea controlului asupra vezicii, recuperarea post natală, durerile de spate;
- Afecțiuni degenerative cum sunt osteoartrita si artrita reumatoidă;
- Probleme de circulație, cum sunt hipertensiunea și hipotensiunea arterială;
- Probleme cauzate de stres, anxietate, depresie;
- Reabilitarea post operatorie, de exemplu în cazul înlocuirii de șold sau genunchi;
- Leziunile sportive.
Fizioterapia ocupă un loc important în programul de prevenire și recuperare deoarece grăbește vindecarea, ameliorează durerea și stimulează secreția de endorfine.
- După accidentul vascular cerebral, pacienții trebuie să fie evaluați de un fizioterapeut cât mai curând posibil. Evaluarea are în vedere identificarea tuturor problemelor de sănătate avute înainte de AVC și eventualele tulburări de mișcare apărute ulterior, pentru realizarea unui plan de recuperare adecvat. Îngrijirea din primele zile este fundamentală pentru prevenirea rigidității articulațiilor sau a atrofierii musculare.
- Intervenția specialistului în fizioterapie are loc începând cu 24 de ore după episodul de AVC și poate continua pe parcursul unor săptămâni, luni sau chiar ani de zile, în funcție de gradul de afectare. Imediat după un AVC, este foarte important pentru pacient să se miște, să se ridice din pat sau doar să stea în scaun, în funcție de posibilități.
- De regulă, la pacienții cu probleme relativ ușoare, fizioterapia se concentrează pe recăpătărea abilității de a se mișca, de a fi activi din nou, și pe prevenirea complicațiilor. În schimb, la pacienții care au suferit un episod sever de AVC, fizioterapia funcționează pentru îmbunătățirea independenței fizice, astfel încât, chiar și cu ajutorul unor echipamente de susținere, pacienții să poată să se descurce pe cât posibil singuri în activitățile cotidiene.
- Masaj medical;
- Terapie caldă și rece;
- Stimulare electrică;
- Hidroterapie.
Ozonoterapia acționează perfect în combinație cu fizioterapia astfel:
- Oxigenarea masivă a țesuturilor afectate de inflamație și durere;
- Intensificarea circulației sangvine și eliminarea reziduurilor metabolice și a toxinelor din zonele aflate in suferință;
- Blocarea secreției substanțelor care auto întrețin inflamația și durerea;
- Stimularea mecanismelor reparatorii în organism;
- Acțiune miorelaxantă și prin aceasta creșterea mobilității.
- Detoxifierea organismului. Folosind electroterapia, curentul electric în scop terapeutic, se poate determina accelerarea procesului de eliminare a toxinelor și cataboliților acumulați în organism, ca urmare a unui stil de viață nesănătos, printr-o alimentație necorespunzătoare, lipsă de mișcare, stres, etc. Prin anumite proceduri de fizioterapie are loc ușurarea transportului acizilor grași, ai colesterolului și intensificarea schimburilor nutritive, având ca și urmare detoxifierea organismului.
- Anumite proceduri ale fizioterapiei, pot fi folosite pentru reducerea stratului adipos. Este recunoscută facilitarea lipolizei, fizioterapia ducând la scăderea stratului adipos. Fizioterapia întreține și dezvoltă suplețea țesutului conjunctiv, combate depunerile de grăsime în exces sub piele și totodata le previne.
- Stimulează sau alină sistemul nervos. In funcție de efectele scontate, se poate obține o relaxare a psihicului, cu îndepărtarea oboselii și a stresului, sau din contră, o stimulare prin efectele excitante ce pot fi induse cu ajutorul acestei terapii.
- Fizioterapia îndeplineste nevoia de odihnă si de a avea un somn mai liniștit. Procedurile de fizioterapie, pot avea asupra organismului o acțiune de sedare nervoasă – favorizează somnul, combat oboseala psihică cât și cea musculară.
- Crește mobilitatea articulațiilor și le menține sănătoase. Sunt prea bine cunoscute efectele vasodilatatorii și trofice ale fizioterapiei. Tocmai aceste efecte determină nutrirea capsulelor articulare, fapt pentru care se obține o creștere a mobilității articulațiilor, și totodată articulațiile devin mult mai sănătoase.
- Având un important efect resorbtiv asupra indurațiilor cutanate fibroase sau cicatricelor, fizioterapia influentează vindecarea leziunilor la nivelul țesutului moale.
- Prin efectul antiinflamator și antialgic, constituie o modalitate eficientă de prevenire cât și de combatere a inflamațiilor posibile, sau deja apărute în urma unui traumatism și de asemenea, combate durerile existente.
- Nu trebuie uitat importantul efect asupra circulației sanguine. Fizioterapia contribuie la activarea circulației în întregul corp prin efectele pe care le produce.
- Razele ultraviolete, razele ultrascurte, factorii naturali ai fizioterapiei: inhalatțile, aerosolii, ajută la îmbunătățirea respirației, fapt pentru care sunt indicate în diverse afecțiuni precum în astmul bronșic, în afecțiunile pulmonare cronice, etc.
- Terapiile sunt folosite și în tratarea persoanelor care au probleme cu greutatea;
- Ambele terapii, combat durerea cronică și pot vindeca definitiv durerile de spate!
La clinica MedOzon înțelegem că fiecare pacient este unic. De aceea, dezvoltăm planuri de tratament personalizate, adaptate nevoilor și obiectivelor dumneavoastră de sănătate. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă atingeți țelurile de sănătate și frumusețe într-un mod sigur și eficient.
Pentru mai multe informații nu ezitați sa ne contactați, echipa MedOzon este mereu alături de tine!
* Vă rugăm să rețineți că aceste informații sunt generale, nu țin cont de nevoile individuale și nu înlocuiesc consultația medicală.
Multă sănătate!